وکیل بازگشت به کار | بازگشت به محل کار قبلی

وکیل بازگشت به کار | بازگشت به محل کار قبلی

بازگشت به کار یکی از موضوعاتی است که شما باید با وکیل بازگشت به کار صحبت کنید که در این مقاله به صورت کامل بازگشت به محل کار قبلی را برای شما میگوییم.

نحوه بازگشت به کار

روزانه کارگران زیادی از محل کار خود اخراج می شوند و برایشان سوال است که آیا امکان بازشگت به محل کار قبلی وجود دارد یا خیر و بدون اطلاع شروع به شکایت از کارفرما برای بازگشت به کار می کنند.

علت اخراج توسط کارفرما

کافرما به دلیل اینکه کارگر به خوبی کار نمی کند یا اینکه شرکت توان پرداخت حقوق را ندارد اقدام به اخراج کارگر می کند و برای کارگران سوال پیش می آید که آیا می شود برا بازگشت به کار اقدام کرد یا خیر.

نقش وکیل برای بازگشت به کار

وکیل اداره کار به دلیل اینکه دارای تجربه کافی می باشد با توجه به مدارک شما می تواند براحتی بازشگت به کار شما را اگر شرایط را داشته باشید براتون انجام بدهد. معمولا برای بازگشت به کار از طریق دیوان یا اداره کار می شود اقدام کرد که آن بستگی دارد به شرایط پرونده شما.

وکیل بازگشت به کار قبلی

ضابطه کار برای کارگر و کارفرما چگونه است؟

در کلیه قراردادهای بین کارگر و کارفرما منوط به دو نفر است که از یک طرف کارگر و از یک طرف کارفرما می باشد، که طبق قانون باید دو نسخه از قرارداد نوشته شود که یک نسخه دست کارگر و یک نسخه دست کارفرما می باشد.

شرایط اخراج کارگر توسط کارفرما به چه صورت است

  • با توجه به قرارداد تنظیم شده کارگر کوتاهی در کار انجام داده باشد
  • عدم توجه به آیین و دستور العمل محل کار خود
  • دریافت یک تذکر نامه به صورت کتبی از طرف کارفرما و عدم توجه به آن
  • مثبت بدون نظر شورای اسلامی یا در صورت نبودن انجمن صنفی
  • کارفرما باید سنوات سال هایی که با کارگر کار کرده است را محاسبه کند.

بازگشت به كار بعد از استعفا

مطابق قانون 21 کار ، کارگر برای استعفا باید به صورت کتبی به کارفرما اطلاع دهد و حداقل 15 الی 30 روز بعد استعفا آنجا کار کند تا کارفرما بتواند یک نفر را جایگزین کند.

ترک کار

اصطلاح ترک کار معمولا در مواردی به کار می رود که کارگر اراده کرده باشند قرارداد کار را بدون رعایت تشریفات مربوط به استعفا که قبلا به آن ها اشاره شد، فسخ نصاید و في المثل بدون اینکه کتبا استعفا کرده و مدت مقرره را در کارگاه کار کرده باشد. کارگاه را برای هميشه رها کند.

در قانون کار جمهوری اسلامی افغانستان واژه ترک کار مورد استفاده قرار نگرفته است و به نظر می رسد دلیل این عدم ذكر توجه قانون گذار به لازم بودن قرارداد کار ولزوم رعایت مفاد آن توسط طرفین است. به این معنا که قانون گذار به جز مواردی که در قانون صراحتا به کارگر حق فسخ داده شده است، کارگر را ملزم به رعایت قرارداد و تعهدات ناشی از آن می داند. حملا و بر اساس رویه ای که مراجع حل اختلاف تیز آن را پذیرفته اند و علی رغم قاعده ای که گفته شده کارگر می تواند قرارداد کار دام را به طور یکجانب فسخ نماید.

شرایط فسخ قرارداد کار

  1. پایان قرارداد کار
  2. رضایت طرفین قرارداد
  3. ختم مدت قرارداد
  4. تقاعد
  5. وفات
  6. معلولیتی که مانع از انجام کار شود
  7. توقف کار بیشتر از 6 ماه
  8. انحلال اداره یا کاهش نیروی کار
  9. تخطی از قانون و دستورات کارفرما
  10. امتناغ کارکن از حضور در محل کار
  11. کارگر در دوره آزمایشی موفق نباشد.

بازگشت به محل کار قبلی

انجام خدمت عسکری را می بایست از مواردی دانست که مربوط به کارگر بوده و قرارداد را به حالت تعلیق در می آورد یعنی کارگر به علت قرار گرفتن در شرایط خاص امکان انجام تعهدات خود را ندارد.

پس یکی از موارد حالتی است که کارگر در حین اشتغال به کار در کارگاه به علت رسیدن به سن اعزام به خدمت، به عسکری اعزام گردد. یکی دیگر از انواع مرخمی ها که باعث تعلیق قرارداد کار می شود رخصی تحصیلی است که می توان آن را این گونه تعریف کرد: نوعی از رخصتی است که کارگر جهت ادامه تحصیل از آن بهره مند می شود.

 این گونه مرخصیها برای کارگران به سود جامعه است که نوعی فرهنگ سازی و توسعه مسائل آموزشی است و همچنین باعث بالا رفتن راندمان کاری کارگر و افزایش بهره وری شغلی و سد است. این اهداف مهم برای کارگر و هم برای کارفرما مفید است.

وکیل بازگشت به کار

با توجه به اینکه قانون گذار سطح علمی مشخص کرده که من کارگر فقط برای ادامه تحصیل در دانشگاه با آموزشگاه خاصی حق دریافت مرخصی تحصیلی دارد پی انواع مرخصی های آموزشی کوتاه مدت، عمومی و دانشگاهی را دربر می گیرد.

فقره ۲ ماده ۴۱ توقیف کارگر را نیز از موارد تعليق قرارداد کار محسوب می کند اما توقیف کارگر را می توان در سه حالت پیش بینی کرد :

حالت اول: کارگر به سبب شکایت کارفرما یا غیر آن توقیف گردد و توقیف وی منتهی به حکم محکومیت گردد که در این حالت قانون ساکت است ولی از آنجایی که کارگر بعد از محکومیت دیگر قادر به انجام کار نمی باشد کارفرما حق دارد قرارداد کار را فسخ تماید.

حالت دوم : رمانی است که توقیف منتهی به حکم محکومیت نگردد در این حالت قرارداد کار به حالت تعلیق در می آید و کارگر پس از توقیف به کار خود باز می گردد اما کارفرما مکلف نیست مردی هم بابت مدت تعلیق به کارگر پرداخت کند.

حالت سوم: زمانی است که توقيف درنتیجه شکایت کارفرما بوده است و شکایت وی منتهی به حکم محکومیت کارگر نگردد در اینجا شکایت کارفرما بی اساس بوده و کارفرما مجبور است که علاوه بر جبران ضرر و زیان وارده که مطابق حکم محکمه به کارگر می پردازد.

سخن پایانی

شما اگر نیاز دارید که بازشگت به کار بگیرید ، بهترین راه برای شما وکیل بازگشت به کار می باشد که شما می توانید به راحتی سوال های خود را مطرح کنید.